Opleiden op maat

Het Gezondheidszorg College in Utrecht staat voor opleiden op maat: persoonlijk en betrokken, vakkundige praktijklessen en flexibele e-learning, toegespitst op jouw ambitie en talent. Zelfstandig waar mogelijk, met extra begeleiding waar nodig. Alles zodat jij goed bent voorbereid op de eisen die het werken in de zorg straks aan jou stelt.

Beroepsthema’s

De kern van jouw opleiding bestaat uit het werken met beroepsthema’s. Elk beroepsthema is opgebouwd rond een casus uit de praktijk. Daarnaast kies je de inloopcolleges die jij nodig hebt om de stof verder te verwerken.
Na een periode van negen weken sluit je een beroepsthema af met een eindopdracht. Deze eindopdracht is voorbereidend op je eindexamens. De eindexamens worden later in je opleiding afgenomen in de praktijk. Dat is dus het echte werk! Bekijk de beroepsthema's

werken in de praktijk
Je leert online, op school en in de praktijk. Samen met je studentcoach houd je goed je studievoortgang en professionele ontwikkeling in de gaten. De online leeromgeving helpt daarbij: hier vind je een overzicht van alle beroepsthema’s, colleges en de (huiswerk)opdrachten.

Zes leerroutes

Je kiest één van de zes opleidingen, die elk een eigen leerroute hebben. Je begint in het eerste jaar met leggen van een brede basis en je loopt 25% van de tijd stage. In het tweede jaar besteed je zo’n 50% van de tijd aan leren in de praktijk. In het derde jaar kies je een beroepsprofiel: dan komt de kennis uit het eerste en tweede jaar samen in de context waarin jij je wilt specialiseren.

online leeromgeving

Verschil bol en bbl

Als student van een bol-opleiding werk je twee dagen per week aan de beroepsthema’s. De overige dagen van de week besteed je aan het volgen van hoor- en werkcolleges, praktijkleren, zelfstudie en persoonlijke begeleiding van je studentcoach.
De bbl-opleiding bestaat uit één schooldag per week: op die dag werk je aan de beroepsthema’s en volg je hoor- en werkcolleges. De overige dagen van de week leer je in de praktijk.

studenten in één van de Future Care Labs

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: