Opleiden op maat

Jouw ambities en talenten staan bij ons op de eerste plaats. Dat is de basis voor opleiden op maat bij Verpleegkundige en Verzorgende. We leiden je je op tot de beroepsprofessional die jij wilt zijn. Zelfstandig waar het kan, met begeleiding waar het nodig is. Samen met je eigen studentcoach stippel jij jouw pad uit, waarbij experts jou meenemen in de praktijklessen en de flexibele e-learning je uitdaagt.

Zo ben jij optimaal voorbereid op de eisen die het werken in de zorg straks aan jou stelt. Meer weten over hoe we dat doen? Bekijk de animatie:

Beroepsthema’s

De kern van jouw opleiding bestaat uit het werken met beroepsthema’s. Elk beroepsthema is opgebouwd rond een levensechte casus uit de praktijk. Daarnaast volg je de keuzelessen die jij nodig hebt om de lesstof verder te verwerken.

Na een periode van negen weken sluit je een beroepsthema af met een eindopdracht. De eindopdrachten bereiden je voor op je eindexamens. De eindexamens nemen we af in de praktijk: dat is dus het echte werk! Bekijk de lijst met beroepsthema's of klik op één van de animaties:

werken in de praktijk
Je leert online, op school en in de praktijk. Samen met je studentcoach houd je je studievoortgang en professionele ontwikkeling in de gaten. De online leeromgeving helpt daarbij: daar vind je een overzicht van alle beroepsthema’s, de lesstof en de (huiswerk)opdrachten.

Zes leerroutes

Samen kijken we welke leerroute het beste bij jou past. Elke leerroute leidt tot het behalen van een diploma. In het eerste jaar leg je een brede basis en ga je 20% van de tijd ervaring opdoen in de praktijk. In het tweede tot en met derde (of vierde) jaar besteed je zo’n 50% van de tijd aan stagelopen in de praktijk. Hoe verder je in je opleiding komt, hoe meer kennis en ervaring uit het eerste en tweede jaar samenkomen in de verschillende sectoren van de zorg: ziekenhuiszorg, ouderenzorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg of de kraamzorg.

Routekaart opleiding op maat

Verschil bol en bbl

Als student van een bol-opleiding werk je twee dagen per week aan de beroepsthema’s. De overige dagen van de week besteed je aan het volgen van je keuzelessen: hoor- en werkcolleges, vaardigheidslessen, praktijkleren, en volg je algemene vakken en doe je aan zelfstudie. Samen met je studentcoach kijk je naar jouw persoonlijke ontwikkeling.

De bbl-opleiding bestaat uit één schooldag per week: op die dag werk je aan de beroepsthema’s en volg je keuzelessen: hoor- en werkcolleges, algemene vakken en vaardigheidslessen. De overige dagen van de week leer je in de praktijk.

 

studenten in één van de Future Care Labs

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: