Van Coronabaan naar een leven lang ontwikkelen

Coronabanen voor de zorg

ROC Midden Nederland helpt u graag op weg!

Om de zorg te ontlasten maakt de overheid middelen vrij voor bijna 5.000 fulltime coronabanen, inzetbaar tot 1 juli of 1 september. Dit kunnen banen zijn waar geen of beperkte scholing voor nodig is, maar die wel belangrijke verlichting kunnen bieden in de werkdruk. Graag attenderen wij u op deze subsidie. ROC Midden Nederland maakt zich samen met u hard voor het verduurzamen van deze werkverbanden, door samen te onderzoeken welk leerarrangement passend is. We zetten graag met u in op doorlopende leerlijnen en duurzame samenwerking, zodat uw medewerkers zich een leven lang ontwikkelen.

Coronabaan mét opleiding & begeleiding
Zowel bij een ‘coronabaan algemeen’ als bij een ‘coronabaan mét opleiding’ gaat het om mensen die tijdelijk, zes maanden, in dienst komen ter ondersteuning van vaste medewerkers. Denk aan een gastvrouw of ondersteuning bij ADL of in het kader van veiligheid. Het gaat om de volgende banen:
Coronabaan – gastvrouw
Coronabaan – zorg-assistent/zorgbuddy
Coronabaan – ADL – ondersteuner
Coronabaan – welzijns-assistent
Coronabaan – ondersteuner zorgmedewerker
Coronabaan – ondersteuner veiligheid
Als het gaat om de coronabaan mét opleiding dan biedt het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland hiervoor graag ‘op maat’ oplossingen aan voor uw organisatie en haar potentiële medewerkers. Daarnaast denken en doen we ook mee als het gaat om de begeleiding op de werkvloer. Daarmee maken we het, in samenwerking met elkaar, mogelijk om deelnemers perspectief te bieden en duurzaam aan uw organisatie te binden.

Leven lang ontwikkelen & versnellen
Bij een ‘coronabaan mét opleiding’ kan de deelnemer bij het Gezondheidszorgcollege via de erkende leereenheden in een aantal maanden een MBO-certificaat halen. Bijvoorbeeld voor Individuele basiszorg verlenen niveau 2 en Ondersteunen bij wonen en welbevinden niveau 2. Kijk voor meer informatie hier. Daarna kan de deelnemer naadloos doorstromen naar bijvoorbeeld de VIG-opleiding in de Opleiden op maat klas. Daarmee is versnellen verzekerd.

Contact
Hiervoor kunt u contact opnemen met Marjolein van Vulpen via m.vanvulpen@rocmn.nl en 06 53 40 14 45 voor regio Utrecht en met Esther Marskamp/Nienke van de Biezen e.marskamp-vantwillert@rocmn.nl of n.vandebiezen@rocmn.nl 06 40 22 86 48 (regio Amersfoort).

Meer informatie
Meer informatie over de Coronabanen vindt u op de website van www.extrahandenvoordezorg.nl

Bronnen:
VWS
Utrechtzorg
Extra handen voor de zorg

1 februari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: