Sabria is Student van het Jaar 2019

Sabria is Uitblinker van het Jaar 2019

“De opleiding Doktersassistent is zo leuk en leerzaam, ik doe het echt met plezier,” zegt de 17-jarige Sabria, studente aan het Gezondheidszorg College aan de Vondellaan in Utrecht. Als voorbeeld geeft ze aan: “Zodra ik m’n studieboeken in huis heb, begin ik vanzelf met studeren. Ik houd denk ik van leren, haha!”

Over haar toekomstbeeld is Sabria heel duidelijk: “Eerst Doktersassistent worden, en dan door naar hbo-verpleegkundige of operatieassistent.” Haar interesse voor het vak wordt tijdens de opleiding flink aangewakkerd, vooral door de lessen Medisch Technisch Handelen waarin bijvoorbeeld het verwijderen van hechtingen en laboratoriumvaardigheden worden geoefend. 

Behalve dat Sabria de lessen interessant vindt, is werken met mensen haar drijfveer. “Het is mooi om mensen te helpen, dat is wat ik wil.” Haar moeder is Verpleegkundige en werkt in de jeugdgezondheidszorg. “Ik ga vaak met haar mee en probeer dan zoveel mogelijk van haar werk op te pikken.” Ook als vrijwilliger doet Sabria ervaring op. “Ik help mee bij het Islamitisch Cultureel Centrum in Leidsche Rijn en help kinderen met lezen, speel met ze en ik zorg dat de boel schoon blijft. Dat is belangrijk en geeft zo veel voldoening!”

Sabria is tijdens het Uitblinkersgala in de stadsschouwburg gekozen tot Student van het Jaar. Sabria vertegenwoordigde ROC Midden Nederland tijdens de landelijke verkiezing tot MBO Ambassadeur van het jaar. In deze competitie met mbo-studenten van bijna 50 andere ROC’s en AOC’s moest zij de eer laten aan Verpleegkunde-student Hendrik de Kok van ROC Tilburg.

MBO'ers pakken aan: 42 studenten, 3 teams, 1 winnaar

27 mei 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: