Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Student Ruby Rijntalder en werkbegeleider Inge Reijm
26 maart 2024
Gezondheidszorg College

'In de praktijk leer je het meest'

Ruby is doktersassistent in opleiding, zij wordt opgeleid bij Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. Inge begeleidt haar. Allebei doen ze hun werk met veel plezier. Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra is een erkende opleidingspraktijk. Hier kun je bijvoorbeeld terecht als je een opleiding volgt tot doktersassistent. Een goede keuze, vindt Ruby Rijntalder. Haar leerwerkplek is Gezondheidscentrum Parkwijk. ‘Ik werk twee dagen in de week. De rest van de tijd is zelfstudie. Werken in de praktijk is heel belangrijk. Daar leer je eigenlijk het meest.’

Afbeelding

Gerie en Annemarie
13 maart 2024
Gezondheidszorg College

‘Na een rondleiding geven leerlingen aan: ik weet nu wat ik wil’

‘Hoe kunnen we er gezamenlijk voor zorgen dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs soepel de weg weten te vinden naar het mbo?’ Deze vraag hebben Annemarie Oude Groen, docent bij VMBO- en HAVO/VWO-scholengemeenschap Cals College en Gerie Haartman Programmamanager ROC Midden Nederland samen opgepakt. De uitkomst: het volgen van beroepsgerichte workshops en rondleidingen bij verschillende opleidingen van het Gezondheidszorg College. Hierbij nemen de leerlingen een kijkje in de mooie praktijklokalen van de school en ervaren gelijk hoe het er aan toe gaat in de les.

Afbeelding

Ontmoeting minister Conny Helder met studenten ROC Midden Nederland
27 juni 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Minister Conny Helder ontmoet studenten ROC Midden Nederland

Een diverse groep van 13 enthousiaste studenten van het Gezondheidszorg College, het Welzijn College en het Sport College ging maandagmiddag in gesprek met Conny Helder. De minister voor Langdurige Zorg en Sport wilde graag weten hoe zij de toekomst van zorg voor zich zien.

Afbeelding

Team vrijwilligers ROC Midden Nederland Tour du ALS 2023
12 juni 2023
ROC Midden Nederland
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Sport College
Veiligheid & Defensie College

Studenten ROC Midden Nederland helpen bij Tour du ALS 2023

Circa 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen begin juni de beruchte Mont Ventoux in de Provence. Dit deden zij om geld op te halen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Afbeelding

Stagefestival 2023
21 maart 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Stagefestival 2023: verbinding tussen werkveld en studenten!

Op woensdag 8 maart vond het stagefestival plaats voor studenten van het college welzijn en gezondheidszorg. Wij leiden de werknemers van de toekomst op en vinden het belangrijk om onze studenten hierop voor te bereiden. Door middel van het stagefestival kregen de organisaties/leerbedrijven de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en konden studenten ontdekken welke de mogelijkheden er zijn.

Afbeelding

Brainstorm
5 april 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Oog hebben voor elkaar en elkaar laten weten dat we het samen doen’

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step’, het programma van het Gezondheidszorg College Amersfoort i.s.m. Philadelphia, Beweging 3.0 en Meander, is het optimaliseren van die klantreis en het verder ontwikkelen van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in de regio.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: