Op jouw manier het Verzorgende IG/MZ diploma behalen? Bij ons kan het!

Hoe wil jij je Verzorgende IG / Begeleider MZ diploma behalen?

Bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland hebben wij het onderwijs flexibel georganiseerd. Ben jij of is jouw instelling benieuwd naar hoe je aan de hand van drie routes bij ons je Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg (MZ) diploma kunt behalen? Bekijk hier de visual en lees verder.

Leereenheid
Ben je nog niet bekend met werken in de zorg en wil je graag kennismaken? Dan kun je een leereenheid volgen: dit is een gekwalificeerd onderdeel van de opleiding tot Verzorgende IG/MZ. Voor een behaalde leereenheid ontvang je een landelijk erkend mbo-certificaat. Hiermee kun je snel op specifieke taken binnen de zorg worden ingezet en zo ervaring opdoen. Dit certificaat behoudt zijn waarde, waardoor je op een later moment in tijd de aanvullende onderdelen kan volgen en zo het diploma Verzorgende IG/MZ kan behalen. Dit kun je doen door te kiezen voor één van onze routes tot het diploma: Klassikaal of via jouw persoonlijke Opleiden op maat leerroute.

Opleiden op maat leerroute
In de Opleiden op maat leerroute krijg je voor de start van je leerroute een intake. Tijdens deze intake kijken we aan de hand van een competentietest naar de kennis en ervaring die je hebt opgedaan en wat je nog nodig hebt om het Verzorgende IG/MZ diploma te behalen. Na de intake krijg je een persoonlijk opleidingsadvies waarin de beroepsthema’s (modules/bouwstenen) vermeld staan, die jij gaat volgen. Bij de Opleiden op maat route heb je zelf de regie over jouw leerroute: jij bepaalt in welk tempo je de opleiding afrondt. Je volgt samen met andere deelnemers 1 dag per week onderwijs, daarnaast werk je minimaal 18 uur per week bij een SBB-erkende zorgorganisatie. Jouw klas bestaat uit deelnemers die elk hun eigen route volgen hun eigen route volgen op hun eigen tempo. De ervaring leert dat er onderling veel uitwisseling en daardoor synergie is.

BBL-klas
n de BBL-klas kies je voor een opleiding die bestaat uit een combinatie van werken en leren. BBL staat voor beroeps begeleidende leerweg. Het is een diploma-gericht traject. Je volgt samen met je klasgenoten, in hetzelfde tempo, 1 dag per week onderwijs. Daarnaast werk je minimaal 18 uur per week bij een SBB-erkende zorgorganisatie. In de BBL-klas heb je een vaste structuur en tempo en is het samen leren met je klasgenoten het uitgangspunt.

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem hier een kijkje of neem contact op met onze opleidingsadviseurs Marjolein van Vulpen (Utrecht) via m.vanvulpen@rocmn.nl en 06 – 53 40 14 45 en Nienke van de Biezen (Amersfoort) via n.vandebiezen@rocmn.nl en 06 – 34 47 10 92.

Nienke van de Biezen en Marjolein van Vulpen
Nienke van de Biezen en Marjolein van Vulpen
7 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: