Massive Online Open Course

Op 1 december start het Gezondheidszorg College een Massive Open Online Course (MOOC): ''Future Care, Future Professional''.
In een online omgeving gaan o.a. zorgprofessionals, docenten, en studenten elkaar verrijken met ideeën over hoe je als zorgprofessional duurzaam up-to-date kunt blijven in de veranderende zorg.

Ontwikkelingen binnen de zorg 
De zorg is volop in beweging. Kwetsbare mensen blijven langer thuis wonen en in de zorginstellingen wordt complexere zorg geleverd. Chronische patiënten worden steeds meer gestuurd richting zelfmanagement en samenredzaamheid. Technologische ontwikkelingen en toepassingen nemen een vlucht. Zomaar een greep uit de huidige ontwikkelingen in de zorg.

Dat betekent veel voor hoe (toekomstige) zorgprofessionals werken. Hoe kan je als zorgprofessional ervoor zorgen dat je up-to-date blijft en op duurzame wijze kan blijven werken tot je pensioenleeftijd, rekening houdend met de huidige ontwikkelingen in de zorg? Binnen de MOOC Future Care Future Professional deel je ervaringen rondom drie belangrijke ontwikkelingen in de zorg en verrijk je elkaar met ideeën over hoe je als zorgprofessional duurzaam up-to-date kunt blijven in de veranderende zorg.

MOOC
Massive Open Online Courses (MOOCs) worden steeds meer ingezet door universiteiten en hogescholen in binnen- en buitenland. De populariteit is groot. Halverwege 2016 stond de teller op 700.000 aanmeldingen voor online gratis cursussen, aangeboden door Nederlandse universiteiten.
Een MOOC is een online omgeving waar deelnemers in verbinding met elkaar leren ofwel door 'social learning'. Door de diversiteit van de deelnemers, ontwikkel je, vanuit de verschillende ervaringen en de gegeven feedback op elkaar, samen kennis rondom een bepaald thema. Een MOOC is dus een online omgeving waar deelnemers kennis met elkaar delen en creëren.

Data 1 december 2016 - 1 janari 2017
Het Gezondheidszorg College biedt van donderdag 1 december 2016 tot 1 januari 2017 de MOOC 'Future Care, Future Professional' aan, waarbij deelnemers kennis kunnen opdoen over de ontwikkelingen in de zorg. Elke week staat er een ontwikkeling in de zorg centraal met daarbij de vraag; wat betekent dat voor de (toekomstige) zorgprofessional.

De MOOC bestaat uit 4 levels:
Level 1: Introductie - Future Care – Future Professional
Level 2: Zorgtechnologie
Level 3: Zorgen voor naar Zorgen dat
Level 4: Ketenzorg

Onder elk level worden verschillende bronnen aangeboden, zoals blogs, filmpjes, artikelen, etc. Bij elke bron staat een discussievraag geformuleerd. ​Via deze vragen ga je met jouw mede-MOOC’ers in discussie. Deze leertool is gebaseerd op het principe social learning, waarbij leren van anderen centraal staat.

MOOC moderators
Deze MOOC wordt gefaciliteerd door twee medewerkers van het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland:

Kim Geurtjens
Kim is Blendit Coach binnen het Gezondheidszorg College en ondersteunt en adviseert het onderwijs op het gebied van digitaal onderwijs. Ze heeft Opleidingskunde gestudeerd aan de HAN in Nijmegen. Kim zal als facilitator van deze MOOC vooral het proces begeleiden.

Helvine de Graaf
Helvine is docent verpleegkunde binnen het Gezondheidszorg College en heeft de Master Sport, Exercise en Health afgerond aan de VU Amsterdam. Helvine zal als facilitator van deze MOOC vooral inhoudelijk faciliteren. Beide moderatoren zullen zich tijdens de Introductiemodule voorstellen.

Wie gaan deelnemen aan MOOC Future Care, Future Professional?
Deze MOOC is bedoeld voor zorgprofessionals binnen en buiten de regio, docenten, studenten, vertegenwoordigers van patiëntenverenigingen/stichtingen en ziekenhuizen.

Wat verwachten we van jou?
In de MOOC heb je een rol als content-builder en co-creator. Daarom is actieve deelname van cruciaal belang. Je kunt dit doen door gespreken te starten, te reageren op anderen, het uploaden van nieuwe content etc. 

Registratie & inloggen 
Registreer je nu en start op 1 december met de MOOC! 
Na je registratie kun je je hier inloggen (vanaf 1 december open). 

Vragen
Neem contact op met mooc@rocmn.nl
Volg ons op twitter @ROC_MN en tweet met #moocrocmn!