Lotte Verheijen studente Maatschappelijke Zorg naar finale Skills Heroes!

Lotte tijdens voorrondes Skills heroes

Op 19 januari heeft Lotte Verheijen, op het Albeda College in Spijkenisse, samen met 6 andere deelnemers van verschillende MBO opleidingen deelgenomen, aan de voorronde van de uiteindelijke kwalificatiewedstrijd die in maart, in de RAI Amsterdam zal gaan plaatsvinden.

Lotte (rechts tussen de twee heren) komt uit voor de opleiding Maatschappelijke Zorg - Agogisch Begeleider GGZ. De opdracht is om het beste te laten zien in haar vakgebied van Begeleiden; gesprekstechnieken oplossingsgericht werken - ziektebeelden - ADL-/HDL-activiteiten - reflectievaardigheden - activiteitenplannen maken - SMART-doel(en) formuleren. Gecombineerd met kennis van methodieken, doelgroepen, creatieve, innovatieve kanten en niet te vergeten om met humor het vakgebied te benaderen.

Haar opdracht bestond uit 3 onderdelen:
1) Je speelt een rollenspel waarin je in gesprek gaat met client/acteur Ron (30 minuten)
2) Een belangrijk aspect van jouw werk is het inwerken van nieuwe collega’s. Je bedenkt een creatieve manier om een nieuwe collega in te werken op basis van de informatie die je krijgt op de kwalificatie dag (90 minuten)
3) Je presenteert jouw inwerkstrategie aan de jury. Natuurlijk vertel je waarom je deze zo geschikt vindt (10 minuten)

Een hele klus om dit in plusminus 2 uur aan 2 verschillende juryleden te tonen. De acteur had zich goed ingeleefd en Lotte tot het uiterste uitgedaagd, waar ze hem zowaar bijna uit z’n rol kreeg. Lotte: ''Dit is dankzij mijn stage-ervaring zo goed gegaan en daar ben ik erg dankbaar voor.'' Lotte is nu al een mooie ervaring rijker en mag door naar de finale in maart!

Mirjam Rood, docente Sociaal Begeleiden ging met Lotte mee. ''Als docente was het voor mij de eerste keer dat ik dit meemaak, ik ervaarde veel enthousiasme van de deelnemers en collega’s. Het is een aanrader om je vak, je opleiding en daarmee de studenten in het licht te zetten. Wij zijn ook erg trots op Lotte!''

24 januari 2023
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: