Kamp ROC ROCKS!

Thumbs up voor Kamp ROC!

Zomaar een druilerige woensdag in april. Er klinkt hulpgeroep uit het struikgewas rondom het Meander ziekenhuis, en kort daarop strenge instructies uit de mond van luitenant Barneveld, die wij beter kennen als onze collega Maarten, docent Verpleegkunde bij ROC Midden Nederland in Amersfoort. Levensecht onderwijs waarin onze studenten de urgentie ervaren hoe zij zich mogen ontwikkelen om beroepsprofessional te worden: dát staat centraal tijdens de afsluiting van Beroepsthema EHBO en Reanimatie. Het resultaat: studenten die samenwerken met een flinke dosis discipline en doorzettingsvermogen om hun taken te volbrengen. Met deze actie halen zij ook nog eens 650 euro binnen voor giro 555 om hulp te bieden aan de Oekraïne.

Een van onze eerstejaars groepen Verpleegkunde studenten staat in sportkleding vol verwachting instructies af te wachten. Al weken gonst het in de gangen over Kamp ROC Midden Nederland naar een idee van Kamp van Koningsbrugge, bekend van TV. We mogen even toeschouwer zijn bij een evenement dat docent Maarten Barneveld heeft opgezet om de lessencyclus over het beroepsthema EHBO en Reanimatie af te sluiten.

Peptalk
De klas is in teams ingedeeld, er volgt nog een laatste peptalk en daar gaan ze! Op het hulpgeroep af. Ze zijn door luitenant Barneveld op pad gestuurd met een missie: ‘Jullie zijn met je team verantwoordelijk voor de slachtoffers die je onderweg tegenkomt! Het doel is om je zo snel mogelijk weer op de basis te melden met goed nieuws over de gewonden die je onderweg op je tocht door de struiken rondom het Meander bent tegengekomen.’

Reanimatie
Het parcours is loodzwaar: modder, kruipnetten, moeilijke opdrachten zoals een brancard die in elkaar gezet moet worden met takken en een laken, maar bovenal diverse slachtoffers! Grote bloedingen, botbreuken en er moet zelfs gereanimeerd worden. Alle onderwerpen die tijdens de beroepsthema-lessen over EHBO en Reanimatie aan bod zijn geweest, komen voorbij.

Trots
We zijn onder de indruk van de ongelooflijke inzet van onze studenten. Werkelijk niets wordt geschuwd: kruipend door de modder onderweg naar hevig bloedende slachtoffers met een rugzak van 25 kilo op je rug, al je vaardigheden laten zien bij het reanimeren in uitdagende omstandigheden en hollend naar je volgende opdracht met een grote grijns. Die blozende wangen als ze zich, trots als ze alle missies vervuld hebben, weer melden bij de basis zeggen alles!

Gouden randje
Er zijn van die dagen dat ons vak een gouden randje heeft. Een ambitieuze docent met een fantastische klas laten zien dat samenwerken, een flinke dosis discipline, doorzettingsvermogen en een hoop plezier een prachtige, leerzame en inspirerende middag maken. Natuurlijk mag daarbij het werk van alle slachtoffers en hulptroepen niet onvermeld blijven; dankzij hen werd het een levensechte missie!

Sponsoring
De klas heeft een sponsoractie aan het evenement gekoppeld; vrienden en familie zijn benaderd om voor een zorgvuldig afgelegd parcours te doneren ten bate van de situatie in de Oekraïne. Boven alle verwachtingen is door de studenten 650 euro opgehaald. Docent Maarten Barneveld en het management heeft tijdens de voorbereiding beloofd dat het dubbele van de opbrengst zal worden overgemaakt aan giro 555. Een prachtig resultaat! Thumbs up voor studenten en docenten!

2 mei 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: