Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Anne Hartmann
22 december 2023
Gezondheidszorg College

“Studenten weten dat ze bij mij terecht kunnen”

"Inmiddels ben ik zes jaar docent bij de afdeling Lab, daarvoor was ik stagiaire bij het Tech College in Nieuwegein. Studenten komen mij buiten de les opzoeken als ze iets willen vragen of iets positiefs willen delen. Ik hoop dat ze weten dat ze bij mij terecht kunnen en ik vind het belangrijk dat ze zich vertrouwd voelen." In dit interview vertelt lab-docent Anne Hartmann hoe zij verbinding maakt met haar studenten en welke rol hoge, realistische verwachtingen daarin spelen.

Afbeelding

Wilma van Laarhoven
22 december 2023
Gezondheidszorg College

'Het gaat erom wie wil je zijn als docent'

Docent Wilma van Laarhoven is sinds 2019 beeldcoach. In dit interview vertelt ze over wat het effect is van beeldcoaching op de coachee: docent, werkbegeleider, instructeur of BPV-consulent. "Het gevolg is dat de coachee met meer zelfvertrouwen en plezier in het werk staat. Ze werken met meer ontspanning en humor. Ik zie dat voor mijn neus gebeuren. Het is echt de mooiste methode die bestaat," aldus Wilma.

Afbeelding

Anna van Vliet
22 december 2023
Gezondheidszorg College

“Elkaars overeenkomsten zien is belangrijk als je verbinding zoekt”

Hoe werkt een docent aan binding en hoge, realistische verwachtingen als zij vernieuwende werkvormen inzet? Aan het woord is Anna van Vliet, inmiddels drie jaar docent bij het Gezondheidszorg College. "Als je het hebt over de makers van de samenleving: ik geef ze mee hoe ze een goede verpleegkundige of verzorgende kunnen zijn. En hoe je je kunt redden als burger. Dat vind ik minstens zo belangrijk."

Afbeelding

Maartje Nijveldt, projectleider Reinaerde en Arbeidsmarkt VGU
19 december 2023
Gezondheidszorg College

“We zetten in op doelmatig opleiden met certificaten”

“Met de samenwerking met ROC Midden Nederland kunnen we een vernieuwende leerroute aanbieden, waarbij we de eigenschappen en ervaring van de deelnemer wegen. Het streven is om veel meer mensen via deze route doelmatig op te leiden zodat ze snel aan het werk kunnen,” aldus Maartje Nijveldt-Griffioen projectleider Arbeidsmarkt bij VGU. Door de vergrijzing groeit het personeelstekort in zowel de gehandicaptenzorg als de ouderenzorg. Veel nieuwe medewerkers moeten aangetrokken worden via zijinstroom, maar zonder relevant zorgdiploma kunnen ze niet zomaar aan de slag.

Afbeelding

Ontmoeting minister Conny Helder met studenten ROC Midden Nederland
27 juni 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Minister Conny Helder ontmoet studenten ROC Midden Nederland

Een diverse groep van 13 enthousiaste studenten van het Gezondheidszorg College, het Welzijn College en het Sport College ging maandagmiddag in gesprek met Conny Helder. De minister voor Langdurige Zorg en Sport wilde graag weten hoe zij de toekomst van zorg voor zich zien.

Afbeelding

Team vrijwilligers ROC Midden Nederland Tour du ALS 2023
12 juni 2023
ROC Midden Nederland
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Sport College
Veiligheid & Defensie College

Studenten ROC Midden Nederland helpen bij Tour du ALS 2023

Circa 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen begin juni de beruchte Mont Ventoux in de Provence. Dit deden zij om geld op te halen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Afbeelding

Stagefestival 2023
21 maart 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Stagefestival 2023: verbinding tussen werkveld en studenten!

Op woensdag 8 maart vond het stagefestival plaats voor studenten van het college welzijn en gezondheidszorg. Wij leiden de werknemers van de toekomst op en vinden het belangrijk om onze studenten hierop voor te bereiden. Door middel van het stagefestival kregen de organisaties/leerbedrijven de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en konden studenten ontdekken welke de mogelijkheden er zijn.

Afbeelding

Brainstorm
5 april 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Oog hebben voor elkaar en elkaar laten weten dat we het samen doen’

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step’, het programma van het Gezondheidszorg College Amersfoort i.s.m. Philadelphia, Beweging 3.0 en Meander, is het optimaliseren van die klantreis en het verder ontwikkelen van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in de regio.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: