Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Customer journey uitwerken
5 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘School en werkveld trekken samen op voor de ideale klantreis van de student!’

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step’, het programma van het Gezondheidszorg College Amersfoort i.s.m. Philadelphia, Beweging 3.0 en Meander, is het optimaliseren van die klantreis. Onder leiding van de Losdenkers en Annette de Groot gaan we met drie bereidwillige studenten het proces herontwerpen voor de ideale klantreis.

Afbeelding

SPOC
1 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

'Unieke samenwerking mbo-instellingen voor opleiden examinatoren in de zorg'

Examinering is een belangrijk onderdeel binnen het mbo. De laatste jaren is het inspectietoezicht op de examinering in mbo-opleidingen fors aangescherpt. ROC’s leggen verantwoording af over de deugdelijkheid van het examenproces. Dit geldt zowel voor de schoolexamens als de praktijkexamens. De beoordelaar is verantwoordelijk voor de zorgvuldige afname van het examen én de objectieve en betrouwbare beoordeling van de student.

Afbeelding

Philadelphia ontmoet de zorgrobot
29 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘De basis is gelegd voor structurele samenwerking op het gebied van M-Tech!’

Een half jaar na de start van het project ‘Mensgerichte Technologie in de zorg’ blikken we terug op de samenwerking tussen Philadelphia en het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland en de resultaten die het opgeleverd heeft. M-Tech wordt steeds belangrijker binnen de sector voor verstandelijk gehandicapten (VG, red.). ‘Naast het bieden van fysieke begeleiding heeft Philadelphia als doel cliënten meer eigen regie te geven met behulp van de inzet van M-Tech’, aldus Ellen Hasselerharm, onderwijskundig adviseur bij Philadelphia.

Afbeelding

Vitaliteitslab Utrecht met medewerkers van het Diakonessenhuis
21 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College

‘Waarom willen we anders naar gezondheid kijken?’

‘In de zorg, bij je patiënt, is het goed om de nadruk te leggen op wat hij wél kan en niet altijd te kijken naar de ziekte of de beperking,’ aldus Alex Jansen, projectleider Vitaliteitslab bij ROC Midden Nederland. ‘In de ruimte hiernaast gaan we aan de hand van interactieve games ervaren wat Positieve Gezondheid voor ons betekent, maar ook wat het voor jullie patiënt kan betekenen.’

Afbeelding

Hoe wil jij je Verzorgende IG / Begeleider MZ diploma behalen?
7 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Op jouw manier het Verzorgende IG/MZ diploma behalen? Bij ons kan het!

Bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland hebben wij het onderwijs flexibel georganiseerd. Ben jij of is jouw instelling benieuwd naar hoe je aan de hand van drie routes bij ons je Verzorgende IG & Maatschappelijke Zorg (MZ) diploma kunt behalen? Bekijk hier de visual en lees verder.

Afbeelding

Milou en Moona voor de CanMeds-rollen op school
15 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Door werkplekleren maken de studenten sneller een bewuste keuze voor de zorg’

Tijdens het eerste leerjaar voor de opleiding Verpleegkunde en Verzorgende gaan de studenten vanaf periode drie werkplekleren. Wat houdt werkplekleren in en hoe gaat het in de praktijk in zijn werk? Studenten Milou en Moona vertellen over hoe ze het werkplekleren hebben aangevlogen en hoe het is om kennis te maken met nieuwe zorgdoelgroepen. ‘Door de lessen op school heb ik geleerd hoe ik met cliënten mee kan bewegen.

Afbeelding

Project YSMSOS
14 juli 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College

Je gaat er toch dieper over nadenken

Ook dit bewogen schooljaar raakten we onze studenten op de Campus Amersfoort met het film- en theaterproject YSMSOS - dat we samen met Theater De Lieve Vrouw maken. Film en theater maken bespreekbaar wat in de dagelijkse lespraktijk vaak moeilijk bespreekbaar is.

Afbeelding

Astrid en Lilian voltooien als eerste de Opleiden op maat Leerroute
14 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘65 jaar is voor mij geen eindpunt. Ik wil wel tot mijn 85e werken!’

De Opleiden op maat leerroute die in september in Utrecht startte, levert in juli de eerste twee gediplomeerde deelnemers af, en dat versneld. Lilian en Astrid ronden hun persoonlijke leertraject af met het Verzorgende IG/MZ diploma. ‘Ik heb hard gewerkt, maar had toch niet verwacht binnen het jaar klaar te zijn,’ aldus Astrid. Lilian: ‘Het wekelijkse coachgesprek met Margreet was goud waard.

Afbeelding

Samenwerken voor BPV-eindopdrachten in de praktijk
13 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘In het reflecteren, daar zit je winst’

‘Vandaag staat het beoordelen van de eindopdracht centraal,’ trapt afdelingsmanager Monique van ’t Land de laatste werkveldbijeenkomst van dit schooljaar af. Ruim 40 collega’s uit het werkveld zijn aanwezig. ‘Sinds twee jaar werken we met modulair onderwijs waarin casuïstiek, opgehaald uit de praktijk, centraal staat. Deze casuïstiek rond je af met de BPV-eindopdracht. Vanaf leerjaar 2 vindt de beoordeling daarvan plaats in de praktijk, mits mogelijk. Anders gebeurt het op school in simulatie. Hier gaan wij het vandaag over hebben.’

Afbeelding

Mark van Gils en Daphne van Lunzen
5 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘We zien niet alleen vakinhoudelijk groei, maar ook op persoonlijk gebied’

In september 2021 start het vernieuwde zorgonderwijs bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Hoe de organisatie zich hierop voorbereidt, vertellen docenten Daphne van Lunzen en Mark van Gils aan de hand van de pilot die zij zijn gestart met een BBL-groep. ‘Voorheen gaf ik een vak en doorliep ik een vast programma richting een toets en nu werk ik met mijn klas toe naar de complexe eindopdracht’, vertelt Mark over zijn rol. Ben je benieuwd naar dit vernieuwde zorgonderwijs en wil je weten wat het student én docent oplevert?

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: