Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar @email

 

Afbeelding

student gezondheidszorg college geeft uitleg aan bezoeker dutch health week
16 juni 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Succesvolle Dutch Health Week voor Future Care Lab

Bezoekers van de Dutch Health Week, hét event voor gezondheid en zorg deze week in de Jaarbeurs, konden niet om de mega-stand van ROC Midden Nederland heen. Studenten en zorgprofessionals konden in de Beleefstraat en het mobiele Future Care Lab ervaren hoe handig slimme techniek in de zorg kan zijn. ‘Ik wil dat al onze medewerkers dit gaan zien,’ zegt Kees Vanger van Noorderbreedte, organisatie voor ouderenzorg in Friesland.

Afbeelding

Les bij Eurofins in Barneveld
16 juni 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘We willen graag meer uit onze samenwerking halen’

Eurofins, het laboratorium voor milieuonderzoek, is sinds jaar en dag een van onze vaste stage bedrijven. Jaarlijks doen de BOL-studenten van de opleidingen Allround Laborant en Analist er stage ervaring op. Vanuit deze nauwe samenwerking is besloten een intern opleidingstraject bij Eurofins te ontwikkelen. Een mooie stap om elkaar te ondersteunen in het opleiden van kandidaten voor functies binnen de laboratoria van Eurofins.

Afbeelding

Werner Schwartz, praktijkopleider bij Amerpoort
8 juni 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Ik doe het voor onze cliënt: als een student slaagt, levert hij goede zorg’

Werner Schwartz is praktijkopleider bij Amerpoort. Onlangs heeft hij de SPOC-training gevolgd die ROC Midden Nederland samen met haar partners Hoornbeeck College en MBO Utrecht & Amersfoort aanbiedt. In dit interview vertelt Werner over zijn ervaringen met de SPOC-training en waarom hij vindt dat iedereen deze training moet volgen. ‘Sterker nog: dat zou wat mij betreft een wettelijke verplichting mogen worden. Het gaat om kwaliteit van zorg.’

Afbeelding

Kubra over September Onderwijs
18 mei 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘De belangrijkste opbrengst is dat ik de studenten aan het denken zet en activeer’

Bij het Gezondheidszorg College Amersfoort van ROC Midden Nederland is sinds september het onderwijs vernieuwd. De docent heeft hierbij meer een coachende en faciliterende rol en levensechte casuïstiek staat centraal tijdens de les. Hoe zorgen onderwijsinstelling en docenten ervoor dat de kwaliteit tijdens de lessen geborgd blijft? Onder andere door het ontwikkelen en organiseren van trainingen. In dit interview vertelt docente Kübra Bacaksiz welke impact de training Didactisch coachen op haar had.

Afbeelding

Marian Bakker geeft les Deskundigheidsbevordering
4 mei 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘De deelnemers volgen in hun eigen tempo onderwijs en zijn blij dat hun ervaring gezien en gewaardeerd wordt’

Marian Bakker is sinds 2021 intaker bij de flexibele Opleiden op maat leerroute. Hoe ervaart zij haar rol en hoe ziet de aanloop naar de Opleiden op maat leerroute eruit? ‘Ik krijg de meeste aanvragen binnen van mensen die graag willen starten aan het flexibele opleidingstraject. We nemen contact met hen op, vragen CV op en daarna bel ik voor een afspraak voor het intakegesprek. Soms is de intake nog een brug te ver. Zo heb ik vanmiddag een gesprek met twee studenten die twijfelen. Dan is het gesprek meer informatief.

Afbeelding

Thumbs up voor Kamp ROC!
2 mei 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Kamp ROC ROCKS!

Zomaar een druilerige woensdag in april. Er klinkt hulpgeroep uit het struikgewas rondom het Meander ziekenhuis, en kort daarop strenge instructies uit de mond van luitenant Barneveld, die wij beter kennen als onze collega Maarten, docent Verpleegkunde bij ROC Midden Nederland in Amersfoort. Levensecht onderwijs waarin onze studenten de urgentie ervaren hoe zij zich mogen ontwikkelen om beroepsprofessional te worden: dát staat centraal tijdens de afsluiting van Beroepsthema EHBO en Reanimatie.

Afbeelding

Samenwerkingspartners in het Vitaliteitslab
12 april 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Het gaat om het vangnet dat we willen realiseren. We moeten het echt samen doen.’

Begin april vond de kick-off plaats van de samenwerking met VVT-partners in de regio Utrecht & Amersfoort in het Vitaliteitslab in Stadion Galgenwaard. Centraal in de samenwerking staat het Learning Lab. In de samenwerking delen we vooral de ontwikkelingen die bij iedere partner plaatsvinden, zowel in de ouderenzorg als op de arbeidsmarkt en werken we samen waar samenwerken van meerwaarde is. Tijdens de bijeenkomst bepalen de samenwerkingspartners met ROC Midden Nederland hoe ze de samenwerking verder vorm willen geven en welke prioriteiten we daarbij stellen.

Afbeelding

BPV-consulent Jos Bosschaart, praktijkopleider Nicoline
7 maart 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Wat openheid in moeilijke situaties op levert? Ik kreeg er vertrouwen en nieuwe mogelijkheden voor terug!’

Als het je als student niet voor de wind gaat, zowel qua studie en werk als privé, hoe zorgen student en school er dan voor dat het geen impact heeft op het behalen van het diploma? Eén van die studenten die de afgelopen jaren tegenslag heeft ervaren, is Floralba. Hoe ga je om met moeilijke situaties en hoe kunnen student, school en praktijk de handen ineenslaan om de uitdagingen om te buigen naar mogelijkheden? Floralba heeft ondanks de tegenslag laten zien dat zij de opleiding heeft kunnen afronden en nu het beroep uitoefent waar haar hart ligt.

Afbeelding

Zorghuis van de Toekomst
24 februari 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘We zijn hier echt bezig met het opleiden van de professional van de toekomst’

Welke keuzes maak je als je nu een verpleeghuis vanaf de grond zou opbouwen? De eerste etage van zorglocatie De Kuifmees, onderdeel van ZorgSpectrum, is een voorbeeld; waar elke vorm van technologie is ingebed en integraal onderdeel vormt van de zorg die er geleverd wordt. Niet voor niets wordt het ook wel ‘Het Verpleeghuis van de Toekomst’ genoemd.

Afbeelding

Gaston Planqué in Mali
8 februari 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Ik geloof onvoorwaardelijk in de student’

‘1 april vorig jaar ben ik gestart bij ROC Midden Nederland, daarvoor heb ik 26 jaar voor Defensie gewerkt en ben drie keer uitgezonden geweest: naar Irak in 2004, Afghanistan in 2011 en Mali in 2014. Daarnaast ben ik onder andere militair verpleegkundige geweest en leidinggevende van 40 instructeurs. Ik heb medische opleidingen gegeven, waarbij ik vooral manschappen, onderofficieren en artsen heb opgeleid op de thema’s: trauma en Hygiëne en Preventie Gezondheidszorg.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: