Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Virtual Learning Lab oefenen tijdens de les
18 november 2022
Gezondheidszorg College

‘De student die online heeft geoefend is in de les veel vaardiger’

ROC Midden Nederland lanceert samen met NCOI en UtrechtZorg de app Virtual Learning Lab waarin studenten los van plaats en tijd verpleegtechnische vaardigheden kunnen oefenen. Het doel van de app is het verminderen van de werklast op de werkvloer, waar de begeleidingscapaciteit door personeelstekorten groot is. Hoe de app gebruikt wordt in het onderwijs, daarover vertelt Nelleke Rietveld, Verpleegkunde docent aan de Opleiden op maat leerroute, waar zijinstromers en volwassenen modulair opgeleid worden tot Verzorgende.

Afbeelding

Zorgversterkers i.s.m. UtrechtZorg
16 november 2022
Gezondheidszorg College

Zorgversterkers: uniek initiatief voor regionaal werkgeverschap

De Gemeente Utrecht en Utrechtzorg lanceren op 16 november de Zorgversterkers: een netwerkinitiatief gericht op het regionaal inzetten van medewerkers in zorg en welzijn. Alle betrokken werkgevers werken samen met diverse partners en beroepsopleiders, waaronder ROC Midden Nederland*, aan een gezonde regionale arbeidsmarkt, waarbij het belang van de sector boven dat van de organisaties staat. Het doel is om met een combinatie van oriëntatie, onderwijs en flexibel werkgeverschap te zorgen voor meer instroom en minder uitstroom.

Afbeelding

CanMeds-rollen in de praktijk
9 november 2022
Gezondheidszorg College

‘De CanMeds-rollen zijn ontwikkelingsgericht en gaan over feedback geven en kritisch vermogen ontwikkelen en delen’

Op donderdag 13 oktober kwamen 55 praktijkopleiders en werkbegeleiders van onze samenwerkingspartners digitaal bijeen rond het onderwerp CanMeds-rollen. Werkbegeleiders spelen een belangrijke rol als het gaat om dit onderwerp: zij signaleren en bespreken wat zij zien. Werkbegeleiders bemoedigen en helpen bij het leren van deze rollen. Arda de Zeeuw en Anita Kooijman leiden het onderwerp in en lichten de CanMeds-rollen toe vanuit onderzoek. ‘Wat moet een student per leerjaar kunnen en kennen?’

Afbeelding

team
4 november 2022
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Hoe docent Jasmijn en haar collega's werken aan Positieve Gezondheid

Steeds meer docenten van ROC Midden Nederland volgen de module ‘Werken met Positieve Gezondheid’. Deze maand heeft weer een enthousiaste groep een certificaat gehaald. 'Ik merk nu echt dat het gedachtegoed van Positieve Gezondheid lééft op school,' vertelt trainer Saskia Idink.

Afbeelding

Werken bij Bio Life Sciences in Leiden
31 oktober 2022
Gezondheidszorg College

Versterking aansluiting mbo op biomedische industrie met RIF-aanvraag

Samen met 25 partners heeft ROC Midden Nederland de projectaanvraag voor subsidie voor het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Bio Sciences van het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) toegekend gekregen. Met de toegekende subsidie wordt de aansluiting verstevigd van het mbo op de snel ontwikkelende arbeidsmarkt op het Leiden Bio Science Park (LBSP). mboRijnland was penvoerder van de aanvraag en ROC Midden Nederland is één van de partners in deze publiek-private samenwerking.

Afbeelding

Startsein jongerenprogramma dementievriendelijk
13 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Jongerenprogramma dementievriendelijk op ROC Midden Nederland

Samen met studenten, de minister voor langdurige Zorg en Sport bij VWS Conny Helder, Stichting Alzheimer en radio dj Frank van der Lende is vandaag op ROC Midden Nederland het startsein gegeven voor het jongerenprogramma van Samen dementievriendelijk. Jongeren krijgen nu en in de toekomst te maken met mensen met dementie, en zijn dus een onmisbare schakel in een dementievriendelijke samenleving.

Afbeelding

Susanna van der Vegt en Lisa van der Boon bij Eurofins
12 oktober 2022
Gezondheidszorg College

‘Wat ik dinsdag leer, pas ik woensdag toe’

Hoe past Eurofins, het laboratorium voor milieuonderzoek, een Leven Lang Ontwikkelen toe? Als vast stagebedrijf en samenwerkingspartner van ROC Midden Nederland doen de studenten van de opleidingen Allround Laborant en Analist er jaarlijks stage ervaring op. Vanuit deze nauwe samenwerking is besloten een intern ‘op maat’ opleidingstraject te ontwikkelen en medewerkers door te ontwikkelen tot mbo laborant met de Basisscholing laboratoriumtechniek.

Afbeelding

Gaston tijdens het Uitblinkersgala van ROC Midden Nederland
5 oktober 2022
Gezondheidszorg College

Docent Gaston Planqué tweede in de verkiezing tot Leraar van het Jaar!

In aanwezigheid van onderwijsminister Dennis Wiersma is Gaston Planqué, docent verpleegkunde/verzorgende IG aan het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Utrecht, vanmiddag tweede geworden in de verkiezing tot ‘Leraar van het Jaar’ in de categorie middelbaar beroepsonderwijs. Om zo ver te komen moest Gaston uit honderden aanmeldingen langs een jury van leraren, een beroepsjury en tenslotte een vakjury. Deze jaarlijkse verkiezing op de ‘Dag van de Leraar’ is in het leven geroepen om het imago van het beroep van leraar te verbeteren.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: