Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Milou en Moona voor de CanMeds-rollen op school
15 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Door werkplekleren maken de studenten sneller een bewuste keuze voor de zorg’

Tijdens het eerste leerjaar voor de opleiding Verpleegkunde en Verzorgende gaan de studenten vanaf periode drie werkplekleren. Wat houdt werkplekleren in en hoe gaat het in de praktijk in zijn werk? Studenten Milou en Moona vertellen over hoe ze het werkplekleren hebben aangevlogen en hoe het is om kennis te maken met nieuwe zorgdoelgroepen. ‘Door de lessen op school heb ik geleerd hoe ik met cliënten mee kan bewegen.

Afbeelding

Project YSMSOS
14 juli 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College

Je gaat er toch dieper over nadenken

Ook dit bewogen schooljaar raakten we onze studenten op de Campus Amersfoort met het film- en theaterproject YSMSOS - dat we samen met Theater De Lieve Vrouw maken. Film en theater maken bespreekbaar wat in de dagelijkse lespraktijk vaak moeilijk bespreekbaar is.


Bekijk hier het online magazine waarin studenten over hun ervaringen vertellen met dit project.
Fleur vat het mooi samen: “Je gaat er toch dieper over nadenken.”

Afbeelding

Astrid en Lilian voltooien als eerste de Opleiden op maat Leerroute
14 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘65 jaar is voor mij geen eindpunt. Ik wil wel tot mijn 85e werken!’

De Opleiden op maat leerroute die in september in Utrecht startte, levert in juli de eerste twee gediplomeerde deelnemers af, en dat versneld. Lilian en Astrid ronden hun persoonlijke leertraject af met het Verzorgende IG/MZ diploma. ‘Ik heb hard gewerkt, maar had toch niet verwacht binnen het jaar klaar te zijn,’ aldus Astrid. Lilian: ‘Het wekelijkse coachgesprek met Margreet was goud waard.

Afbeelding

Samenwerken voor BPV-eindopdrachten in de praktijk
13 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘In het reflecteren, daar zit je winst’

‘Vandaag staat het beoordelen van de eindopdracht centraal,’ trapt afdelingsmanager Monique van ’t Land de laatste werkveldbijeenkomst van dit schooljaar af. Ruim 40 collega’s uit het werkveld zijn aanwezig. ‘Sinds twee jaar werken we met modulair onderwijs waarin casuïstiek, opgehaald uit de praktijk, centraal staat. Deze casuïstiek rond je af met de BPV-eindopdracht. Vanaf leerjaar 2 vindt de beoordeling daarvan plaats in de praktijk, mits mogelijk. Anders gebeurt het op school in simulatie. Hier gaan wij het vandaag over hebben.’

Afbeelding

Mark van Gils en Daphne van Lunzen
5 juli 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘We zien niet alleen vakinhoudelijk groei, maar ook op persoonlijk gebied’

In september 2021 start het vernieuwde zorgonderwijs bij het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Hoe de organisatie zich hierop voorbereidt, vertellen docenten Daphne van Lunzen en Mark van Gils aan de hand van de pilot die zij zijn gestart met een BBL-groep. ‘Voorheen gaf ik een vak en doorliep ik een vast programma richting een toets en nu werk ik met mijn klas toe naar de complexe eindopdracht’, vertelt Mark over zijn rol. Ben je benieuwd naar dit vernieuwde zorgonderwijs en wil je weten wat het student én docent oplevert?

Afbeelding

De waarde van het diploma!
28 juni 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Wij staan voor de waarde van het diploma’

Examineren: hoe doe je dat in de praktijk? Afgelopen maandag kwamen 30 betrokkenen van onze praktijkinstellingen uit Amersfoort digitaal bijeen om zich gezamenlijk te buigen over examineren in het mbo en hoe je dat in de praktijk op een juiste manier doet.

Afbeelding

Campus Amersfoort - ROC Midden Nederland
18 juni 2021
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College

Samen maken we het verschil!

Eric Holtman, directeur Campus Amersfoort, schuift aan bij Abdelkader Benali als tafelgast in de live talkshow Urban Onderwijs ter gelegenheid van Amersfoort Onderwijsstad 2021. In deze talkshowreeks ontvangt presentator Abdelkader Benali (ambassadeur Gelijke Kansen) bevlogen onderwijsprofessionals over hoe het onderwijs de toegenomen kansenongelijkheid kan tegengaan. Thema’s als maatwerk, talentontwikkeling, positieve feedback, culturele sensitiviteit en burgerschapsvorming komen aan bod. Hoe kan het onderwijs voeling blijven houden met de in rap tempo veranderende samenleving?

Afbeelding

Intervisie maakt werk zo leuk
17 juni 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Intervisie maakt het werk juist leuk!’

Maandag 14 juni was de derde werkveldbijeenkomst van het Mind your step programma, waarin het thema ‘Behoud van (jonge) zorgprofessionals’ centraal stond. Tijdens deze bijeenkomst kwamen 40 strategische samenwerkingspartners van het Gezondheidszorg College Amersfoort samen om ideeën uit te wisselen. Namens Jong RAAT waren Ieteke van Brakel en Linda de Valk, werkzaam bij Zorgwacht, aanwezig. Ideeën en tips werden uitgewisseld: ‘Op hun eigen werkplek zijn ze werknemer en op die andere plek zijn ze meer leerling.

Afbeelding

Daniëlle Eindhoven
27 mei 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Yes, ik ga iets doen wat bij mij past!’

‘Ik werk inmiddels 16 jaar in de zorg met altijd de intentie om nooit in de zorg te blijven werken,’ vertelt Daniëlle Eindhoven. ‘Ik heb Pedagogiek gestudeerd met het idee dat ik samen met een vriendin een Kinderdagverblijf voor doven en slechthorenden zou opzetten. Tijdens mijn studie werkte ik op de Psychogeriatrische afdeling bij Zorggroep De Vechtstreek. Toen ik na mijn studie geen baan kon vinden in de Pedagogiek, heb ik besloten om in het verzorgingstehuis te blijven werken, totdat de arbeidsmarkt weer beter was.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: