Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Zorgvrager Evert in de casus voor beroepsthema Basis begeleiden
3 december 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Met goed inleven en aanvoelen, maak jij het verschil in het leven van je cliënt’

Voor de ontwikkeling van beroepsthema Basis begeleiden werken docente Yvette de Vries en storyteller Rick Steggerda nauw samen. Dit resulteerde in een cyclus van podcasts, hoorspelen met zorgvrager Evert in de hoofdrol.
Hoe is het idee hiervoor ontstaan, hoe grijp je de aandacht van de student, en waarom zet je het hoorspel juist in bij beroepsthema Basis begeleiden? Yvette en Rick vertellen.


Waarom hebben jullie gekozen voor een hoorspel?

Afbeelding

Dorine Kilian, docente in het vernieuwde zorgonderwijs
1 oktober 2019
Gezondheidszorg College

‘Studenten worden meer uitgedaagd zelf na te denken over wat ze willen bereiken’

‘Ik vind het super dat dit nieuwe onderwijs er nu is: studenten gaan, meer dan voorheen, zelfstandig aan de slag. Ze vinden het te gek dat ze zelf hun inloopcolleges kunnen kiezen en online tests kunnen maken. De casuïstiek komt, anders dan voorheen, regelrecht uit de praktijk. Mijn rol is dat ik studenten help met het uitzoeken van de informatie die zij nodig hebben om te begrijpen wat er gebeurt én om te bepalen welke zorg nodig is. En waar ze grenzen moeten stellen bij de uitvoering. Het voordeel is dat de studenten zelfredzamer worden in het oplossen van problemen.’

Afbeelding

Esther van de Broek, studente Verpleegkunde Ziekenhuis UMCU
1 oktober 2019
Gezondheidszorg College

‘School sluit nu naadloos aan op wat ik in het ziekenhuis tegenkom’

Studente en zorgprofessional Esther van den Broek bevindt zich in het derde jaar van de BBL-opleiding tot MBO-verpleegkundige Ziekenhuis. Zo werkt zij drie dagen in de week bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) en volgt zij een dag les bij het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland. Dit jaar gaat ook voor haar het vernieuwde zorgonderwijs in. Over haar ervaringen met Opleiden op Maat, levensechte casuïstiek en de online leeromgeving vertelt zij in dit interview.

Afbeelding

Almaz Burggraaf en Sharissa Kop
30 september 2019
Gezondheidszorg College

‘Zelf je inloopcolleges kiezen en feedback geven en krijgen’

Een maandagochtend in september, tijdens beroepsthema ‘Gezondheid’ in het vernieuwde zorgonderwijs presenteren de studenten aan de opleiding Verzorgende IG / Begeleider MZ in groepjes over de thema’s: Slapen, Gezonde voeding en Stoppen met roken.

Afbeelding

groen gezond gewicht
26 september 2019
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

ROCMN tekent intentieverklaring jeugd op gezond gewicht

Op dinsdag 24 september heeft Bas van den Brand namens ROC Midden Nederland de intentieverklaring 'Ja, ik span mij in voor meer jeugd op een gezond gewicht in Utrecht' ondertekend. Hiermee spreekt ROCMN de intentie uit om zich de komende 3,5 jaar in te spannen voor meer Utrechtse jeugd op een gezond gewicht. Het initiatief hiertoe komt van de afdeling Volksgezondheid van de Gemeente Utrecht en is voorbereid door een grote groep enthousiaste mensen van verschillende organisaties.

Afbeelding

De foto is gemaakt in zorginstelling Reynaerde tijdens het ontwikkelen van casuïstiek voor het onderwijs op maat.​ V.l.n.r. cliënt Kees, storyteller San Sperber en begeleider Theo
16 juli 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Van kraamzorg tot ouderenzorg - de kracht van beeld

'Vanuit storytelling en ervaringsverhalen het onderwijs inrichten; dat doet ertoe.' Aan het woord is San Sperber, schrijver en videomaker. In dit interview vertelt zij over hoe zij, in opdracht van het Gezondheidszorgcollege van het ROC Midden Nederland samenwerkt met praktijkinstellingen aan relevante casuïstiek voor aanstormende zorgverleners, zij-instromers en zorgprofessionals.

Afbeelding

Kim Geurtjens, onderwijsontwikkelaar ROC en Helga Kragten, senior opleider UMC Utrecht
2 juli 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Als je samen optrekt, krijg je het beste resultaat’

'Hoe kunnen we het onderwijs zó vormgeven dat er een brug geslagen wordt tussen theorie en praktijk en we die zorgprofessional opleiden die we zo graag tegenkomen in de praktijk?’ Deze vraag staat centraal in de samenwerking tussen het UMC Utrecht en het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland. Uit gesprekken met studenten, zo’n twee jaar geleden, bleek dat er te weinig verbinding was tussen praktijk en school. Het UMC Utrecht en ROC Midden Nederland sloegen daarop de handen ineen en onderzochten welk leerconcept beter aansluit bij de wensen van de student.

Afbeelding

Irene Campfens, storyteller
2 juli 2019
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

'Met dit onderwijs toegespitst op de praktijk, leveren we accurate & weerbare zorgprofessionals'

Aanstormende zorgprofessionals leren bij het Gezondheidszorgcollege van het ROC vanaf dag een wat nodig is in de praktijk aan de hand van scherpe en actuele casuïstiek. Voor deze levensechte casuïstiek heeft het ROC een team van storytellers ingeschakeld om op tournee te gaan langs de verschillende zorgsectoren. In co-creatie werken de storytellers samen met experts uit de praktijk aan deze casuïstiek. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Maak dan kennis met Irene Campfens, storyteller mét ervaring in de zorg. 

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: