Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Week van het Ondernemen ROC Midden Nederland Campus Amersfoort
23 maart 2023
ROC Midden Nederland
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Tech College

Week van het Ondernemen in Amersfoort

Het Campus Connect Center organiseert in Amersfoort de Week (weken) van het Ondernemen in samenwerking met Netwerk Onderwijs & Arbeidsmarkt.

Afbeelding

Stagefestival 2023
21 maart 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Stagefestival 2023: verbinding tussen werkveld en studenten!

Op woensdag 8 maart vond het stagefestival plaats voor studenten van het college welzijn en gezondheidszorg. Wij leiden de werknemers van de toekomst op en vinden het belangrijk om onze studenten hierop voor te bereiden. Door middel van het stagefestival kregen de organisaties/leerbedrijven de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en konden studenten ontdekken welke de mogelijkheden er zijn.

Afbeelding

Activiteit Slimme Zorg Estafette
21 maart 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Een kijkje in de toekomst van de zorg bij de Slimme Zorg Estafette

Voor de Slimme Zorg Estafette kwamen dinsdag 14 februari honderden leerlingen, studenten en geïnteresseerden naar het Gezondheidszorg College. Tijdens deze kennismarathon ondervonden zij zelf hoe het is om oud en hulpbehoevend te zijn, met workshops van o.a. Oudtopia, ‘Je oudere ik’, Escape Room Positieve Gezondheid en een zogenoemde mankementenlunch.

Afbeelding

Drie studenten fietsen met bakfiets
9 maart 2023
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Wat betekent Gezond Stedelijk Leven bij ROC Midden Nederland?

Bij ROC Midden Nederland werken we binnen het ambitieuze programma Gezond Stedelijk Leven aan Positieve Gezondheid. Met onze studenten, maar ook met onze medewerkers, buurtbewoners en met onze partners in de regio. Benieuwd hoe we dat doen? Bekijk hieronder de film, waarin reporter Merijn Ruis je mee de school in neemt.

Afbeelding

Doktersassistenten op de flexibele leerroute
9 februari 2023
Gezondheidszorg College

‘De praktijk investeert met deze flexibele opleidingsroute duurzaam in haar doktersassistenten'

In september tekenden huisartsengroepen HUS, RegiozorgNu en UNICUM met ROC Midden Nederland de intentieverklaring om gezamenlijk doktersassistenten en triagisten op te leiden. Onlangs is ook huisartsengroep Mediis aangesloten. Een unieke samenwerking in Nederland, waarvoor de aanleiding lag in het nijpende tekort aan doktersassistenten en stageplekken. ROC Midden Nederland ontwikkelde hierop de modulaire Opleiden op maat leerroute waar deelnemers met een persoonlijk opleidingsplan flexibel in kunnen stappen. Inmiddels is de eerste groep gestart en volgt in januari een tweede groep.

Afbeelding

Lotte tijdens voorrondes Skills heroes
24 januari 2023
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Lotte Verheijen studente Maatschappelijke Zorg naar finale Skills Heroes!

Op 19 januari heeft Lotte Verheijen, op het Albeda College in Spijkenisse, samen met 6 andere deelnemers van verschillende MBO opleidingen deelgenomen, aan de voorronde van de uiteindelijke kwalificatiewedstrijd die in maart, in de RAI Amsterdam zal gaan plaatsvinden.

Afbeelding

Startsein jongerenprogramma dementievriendelijk
13 oktober 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Jongerenprogramma dementievriendelijk op ROC Midden Nederland

Samen met studenten, de minister voor langdurige Zorg en Sport bij VWS Conny Helder, Stichting Alzheimer en radio dj Frank van der Lende is vandaag op ROC Midden Nederland het startsein gegeven voor het jongerenprogramma van Samen dementievriendelijk. Jongeren krijgen nu en in de toekomst te maken met mensen met dementie, en zijn dus een onmisbare schakel in een dementievriendelijke samenleving.

Afbeelding

Ondertekening initiatiefnemers Samenwerkingsverband Huisartsenverenigingen Utrecht
7 september 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Samenwerking levert creativiteit op: flexibel en ‘op maat’ zijinstromers tot doktersassistent opleiden’

Primeur! Deze week tekenden huisartsenverenigingen HUS, RegiozorgNu en UNICUM met ROC Midden Nederland de intentieverklaring om gezamenlijk doktersassistenten en triagisten op te leiden. Een unieke samenwerking in Nederland, mede mogelijk gemaakt door subsidie van de SSFH (Stichting Sociaal Fonds Huisartsen). ‘Aanleiding was onder andere het tekort aan stages en doktersassistenten,’ aldus initiatiefnemer Geert Philipsen van de HUS.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: