Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Image

Dominique Verleum bij ZorgSpectrum
22 december 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Dat was voor mij het moment om te kijken naar: wat wil ik nu echt?’

Hoe het is om vanuit de detailhandel te kiezen voor het werken in de zorg, vertelt Dominique Verleum, student aan de Opleiden op maat leerroute. In dit interview vertelt ze over haar besluit voor de zorg te kiezen en hoe haar mantelzorgervaring meegenomen wordt in de opleiding. 

Image

Studenten Giovanna van Dijk en Kyrah Miara
20 december 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Tijdens de les ben ik al bezig met wat ik later ga doen. Daar leer ik heel veel van’

Hoe ervaren studenten het nieuwe onderwijs dat bij het Gezondheidszorg College Amersfoort in september van start is gegaan? Aan het woord zijn studenten Kyrah Miara en Giovanna van Rijn. Zij vertellen in dit interview over hun ervaringen. ‘Ik heb veel in het ziekenhuis rondgelopen, omdat daar vaak familie van mij heeft gelegen. Dat werk, die zorg, heeft indruk op mij gemaakt. Daarom kies ik voor de zorg’, aldus Kyrah.

Image

Studenten op de Vondellaan
10 december 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Alles kan tegenwoordig online, terwijl het voor mij om écht, persoonlijk contact gaat’

Dinsdag 7 december kwamen 75 werkbegeleiders en praktijkopleiders digitaal bijeen over het thema hoe we in deze uitdagende tijd de student optimaal kunnen begeleiden en ondersteunen. Op school én in de praktijk. Zodat de student zich geleidelijk ontwikkelt tot die beroepsprofessional die duurzaam inzetbaar is in de zorg. Tijdens de werkveldbijeenkomst vertellen twee studenten over hun ervaringen van het afgelopen jaar.

Image

De vijf belangrijkste actielijnen voor de RIF aanvraag
26 november 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Samen bouwen aan een Leven Lang Ontwikkelen: duurzaam & innovatief opleiden staat centraal’

Samenwerken aan state-of-the-art zorg in regio Midden

Opleiden & behouden zorgprofessionals

Samen met een aantal Utrechtse en Amersfoortse VVT-instellingen slaat ROC Midden Nederland de handen ineen om de uitdagingen rond het werven, opleiden en behouden van zorgprofessionals aan te kunnen. Mocht u of uw VVT-zorgorganisatie hier ook een bijdrage aan willen leveren, dan bent u van harte welkom om bij dit initiatief aan te sluiten.

Image

Projectgroep Vitaliteit met Maarten van de Zee, Monique Greefhorst en Bas Looijen
8 november 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

‘Vanuit eigen motivatie krijg je het beste resultaat’

‘‘Hoe gaan we het onderwerp Vitaliteit en Positieve Gezondheid op Campus Amersfoort aanpakken?’ Dat was een van de eerste vragen die Rene Gelens stelde toen hij campusdirecteur werd op Campus Amersfoort. We zijn ons erin gaan verdiepen en het sprak ons direct aan. Vitaliteit: voor studenten, medewerkers, maar ook voor jezelf!’ Aan het woord is Monique Greefhorst (Welzijn College). Samen met haar collega’s Bas Looijen (Sport College) en Maarten van der Zee (Gezondheidszorg College) vormen zij de projectgroep Vitaliteit voor de Campus Amersfoort.

Image

Customer journey uitwerken
5 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘School en werkveld trekken samen op voor de ideale klantreis van de student!’

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step’, het programma van het Gezondheidszorg College Amersfoort i.s.m. Philadelphia, Beweging 3.0 en Meander, is het optimaliseren van die klantreis. Onder leiding van de Losdenkers en Annette de Groot gaan we met drie bereidwillige studenten het proces herontwerpen voor de ideale klantreis.

Image

SPOC
1 oktober 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

'Unieke samenwerking mbo-instellingen voor opleiden examinatoren in de zorg'

Examinering is een belangrijk onderdeel binnen het mbo. De laatste jaren is het inspectietoezicht op de examinering in mbo-opleidingen fors aangescherpt. ROC’s leggen verantwoording af over de deugdelijkheid van het examenproces. Dit geldt zowel voor de schoolexamens als de praktijkexamens. De beoordelaar is verantwoordelijk voor de zorgvuldige afname van het examen én de objectieve en betrouwbare beoordeling van de student.

Image

Philadelphia ontmoet de zorgrobot
29 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘De basis is gelegd voor structurele samenwerking op het gebied van M-Tech!’

Een half jaar na de start van het project ‘Mensgerichte Technologie in de zorg’ blikken we terug op de samenwerking tussen Philadelphia en het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland en de resultaten die het opgeleverd heeft. M-Tech wordt steeds belangrijker binnen de sector voor verstandelijk gehandicapten (VG, red.). ‘Naast het bieden van fysieke begeleiding heeft Philadelphia als doel cliënten meer eigen regie te geven met behulp van de inzet van M-Tech’, aldus Ellen Hasselerharm, onderwijskundig adviseur bij Philadelphia.

Image

Vitaliteitslab Utrecht met medewerkers van het Diakonessenhuis
21 september 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College

‘Waarom willen we anders naar gezondheid kijken?’

‘In de zorg, bij je patiënt, is het goed om de nadruk te leggen op wat hij wél kan en niet altijd te kijken naar de ziekte of de beperking,’ aldus Alex Jansen, projectleider Vitaliteitslab bij ROC Midden Nederland. ‘In de ruimte hiernaast gaan we aan de hand van interactieve games ervaren wat Positieve Gezondheid voor ons betekent, maar ook wat het voor jullie patiënt kan betekenen.’

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: