Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl.

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Nieuwe Leerroutes
14 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Nieuwe leerroutes bij 'Opleiden op maat'

Inmiddels zijn we een jaar op weg met ons modulaire Opleiden op Maat en hebben we de vaste leerroutes doorontwikkeld en aangevuld. Naast de vaste leerroutes zijn we gestart met een traject waarin de deelnemers hun eigen individuele leerroute op eigen tempo volgen. Hierover lees je meer in dit interview.

Afbeelding

Overal leren met Opleiden op maat
14 juli 2020
Gezondheidszorg College

BBL in the Blend

Vanaf het moment dat we in de intelligente lock-down kwamen, kregen we vanuit praktijkinstellingen en werkgevers vragen: Hoe gaan jullie het onderwijs verzorgen?

Afbeelding

Margreet Pasman, intaker bij Opleiden op maat
10 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Bij Opleiden op Maat is het uitgangspunt welke werkervaring iemand meeneemt’

Aan het woord is oud-verpleegkundige en studentcoach Margreet Pasman. Margreet is als ‘intaker’ betrokken bij de pilot waarin het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland na de zomervakantie van start gaat. Dan start een unieke lesgroep die, na de intake met Margreet, een persoonlijk opleidingsadvies krijgt. Aan de hand van de persoonlijke leerroute worden de deelnemers het komende jaar opgeleid tot bijvoorbeeld gediplomeerd VIG-er, verpleegkundige of voor mbo-certificaten of een leereenheid.

Afbeelding

Deel je foto en quote!
10 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Deel je foto en quote!

Het afgelopen schooljaar hebben wij als Gezondheidszorg College de ervaringen van studenten, collega's in de zorg en docenten met jullie kunnen delen binnen onze community. Met mooie resultaten en positieve reacties. Graag gaan wij hier in het nieuwe schooljaar mee verder. Daarom nodigen we jou uit om deel te nemen en te laten zien hoe waardevol werken in de zorg is. 

Wat gaan we doen?

Afbeelding

Opleiding Medisch Pedicure bij ROC Midden Nederland
9 juli 2020
Beauty College
Gezondheidszorg College

Nieuwe opleidingen pedicure voor volwassenen van start

Goede voetverzorging draagt bij aan de gezondheid en mobiliteit

Medisch pedicure
In de schoonheidsverzorging- en kappersbranche volgen trends en ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Dit maakt het noodzakelijk om te blijven ontwikkelen. Het Beauty College biedt daarom verschillende mogelijkheden voor uw professionele ontwikkeling als schoonheidsspecialist of kapper en vanaf september 2020 dus ook de opleiding pedicure en medisch pedicure.

Afbeelding

Eunice Lionarons (ROC), Nanda Boonman (Careyn) en Suzanne Kadijk (Careyn)
9 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Wij geloven in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en daar trekken we samen in op’

De samenwerking tussen ROC en Careyn gaat flink wat jaren terug. De start van werken in Lerende teams bij Careyn Utrecht West en de oprichting van het BPV-bureau bij het ROC bracht de samenwerking naar een hoger plan. Begrippen als Meewerkend praktijkbegeleider, Positief Leerklimaat en Persoonsgericht werken staan daarin centraal.

Afbeelding

Simone Agenant, Begeleider D bij Reinaerde en haar cliënt, Joke
7 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Deskundig begeleiden gaat om het opbouwen van een vertrouwensband tussen jou en je cliënt’

In september gaat het tweede jaar Opleiden op maat van start met o.a. het beroepsthema Deskundig begeleiden. Simone Agenant, begeleider D, vertelt over dit beroepsthema en wat ‘Deskundig begeleiden’ voor zorgorganisatie Reinaerde betekent. Samen met storyteller San Sperber, heeft Simone gewerkt aan de inhoud en casuïstiek van dit beroepsthema voor de studenten. In dit interview vertelt zij over het effect van Deskundig begeleiden binnen Reinaerde en wat de studenten tijdens het beroepsthema leren.

Afbeelding

Hans van Viegen, geestelijk verzorger en coach bij AxionContinu
7 juli 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Zorg is verbindend contact maken met je cliënt, geen optelsom van handelingen’

In september gaat het tweede jaar Opleiden op maat van start met o.a. beroepsthema Persoonsgerichte zorg. Hans van Viegen, geestelijk verzorger en coach bij AxionContinu, vertelt over dit beroepsthema en de Presentiebenadering. Samen met storyteller San Sperber, heeft hij gewerkt aan de inhoud en casuïstiek voor de studenten. In dit interview vertelt hij over het effect van Persoonsgerichte zorg binnen Axion en wat de studenten tijdens het beroepsthema leren.

Afbeelding

Jan van Zanen geeft het stokje door
24 juni 2020
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Wij geven het stokje door! Utrechtse organisaties komen in beweging voor de stad

Juist nu we door het coronavirus meer thuis zitten en minder bewegen, moeten we extra aandacht hebben voor onze gezondheid en vitaliteit. ‘Bewegen is het nieuwe normaal’ schrijven zeven sporticonen op 23 mei jl. in een landelijke advertentie. Sport en bewegen stimuleert onze vitaliteit en gezondheid. Daarom zijn verschillende Utrechtse organisaties in beweging gekomen voor de stad. Zij bundelen hun kennis en energie om Utrecht gezonder en vitaler te maken. Zij geven het stokje door en nodigen iedereen uit om in beweging te komen. Doe mee, bekijk het filmpje en geef het stokje door!

Afbeelding

Yoursalem Yohannes, Helpende & Verzorgende IG i.o. en Lianne Hoogebeen, praktijkopleider
16 juni 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

'Ook omdat mantelzorg nu niet kan, zetten we allemaal een stapje extra'

Wat houdt het vak van Helpende en Verzorgende in? Studente en derdejaars VIG Yoursalem Yohannes vertelt over haar ervaring bij zorgorganisatie Vecht en IJssel in Utrecht en hoe zij de stap heeft gemaakt van Helpende naar Verzorgende. Waarom heeft zij voor dit vak gekozen, wat is haar drijfveer? Praktijkopleider Lianne Hoogebeen vertelt hoe Yoursalem zich de afgelopen drie jaar heeft ontwikkeld, hoe ze oog en oor voor haar cliënt heeft en die stap extra zet.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: