Nieuwsoverzicht

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Aris Willems, telefoon 06  24 82 72 73 of e-mail a.willems@rocmn.nl

Twitter

Praat met ons mee via ons twitteraccount

Afbeelding

Laura en Dieuwertje gaan stage lopen in Suriname
22 januari 2018
Creative College
Gezondheidszorg College
Sport College
Tech College
ROC Midden Nederland

Zes studenten winnen Wereldse Topstages

Afgelopen donderdag zijn er weer pitches geweest van studenten om een Topstage te bemachtigen! Van Amerika tot Afrika, onze studenten trekken dit jaar de wijde wereld in.

Afbeelding

Tovertafel
22 december 2017
Gezondheidszorg College
ROC Midden Nederland

Tovertafel in gebruik bij het Gezondheidszorg College

In het onderwijs van het Gezondheidszorg College heeft de inzet van technologische toepassingen binnen de zorg en welzijn een prominente rol. Naast zorgrobot Zora en het Living Lab, beschikt het Gezondheidszorg College in Amersfoort nu ook over de tovertafel. De tovertafel wordt binnen de zorgsector ingezet om mensen met een speciale zorgbehoefte door middel van interactieve lichtprojecties in beweging te krijgen. Doordat we deze technologische toepassing nu in huis hebben, kunnen studenten ermee leren werken en ervaren zij hoe het is om dit middel tijdens het werk in te zetten.

Afbeelding

AR tijdens les
27 november 2017
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Studenten leren met behulp van Augmented-Reality

Maandag 27 november was de officiële kick-off van het project: Nieuw Leren in de Zorg. Tijdens dit project worden de verpleegtechnische handelingen ‘medicijndelen en toedienen’ aan studenten van het Gezondheidszorg College in Amersfoort en medewerkers van verschillende zorginstellingen onderwezen middels Augmented Reality (AR).

Afbeelding

Robin Kikkert en Noa Hartog poseren samen op het podium bij het MBO Ambassadeursgala 2017
24 november 2017
Creative College
Gezondheidszorg College
Facility, Horeca & Travel College
ROC Midden Nederland

Trots op onze studenten bij het MBO Ambassadeursgala 2017

Op 23 november vond het jaarlijkse MBO Ambassadeursgala plaats, georganiseerd door de MBO Raad en SBB. Na een spannende aanloop naar de finale werd hier de nieuwe Landelijke MBO Ambassadeur 2017 eindelijk bekend gemaakt. Het gala was de feestelijke afsluiting van de Dag van het MBO, in theater Orpheus in Apeldoorn.

Afbeelding

Human Tech
16 november 2017
Gezondheidszorg College
Tech College

Aan de slag met zorgtechnologie

Studenten Human Technology zijn 14 november enthousiast gestart met hun project in de Living Lab bij Hart van Vathorst. De komende weken gaan ze voor vier zorgvragers een appartement vol zorgtechnologie inrichten.

Afbeelding

studentenlivinglab
8 november 2017
Tech College
Gezondheidszorg College

LivingLab laat nu íedereen de zorgtechniek van de toekomst ervaren

LivingLab Amersfoort opent vanaf woensdag 8 november zowel offline als online haar deuren voor bewoners, zorgvragers, mantelzorgers en andere geïnteresseerden. In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers.

Afbeelding

opening
12 oktober 2017
Bouw & Interieur College
Business & Administration College
Gezondheidszorg College
Media, ICT & Design college
Sport College
Tech College
Welzijn College
ROC Midden Nederland

A' Campus Parade

Op donderdag 12 oktober werd de campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort officieel geopend. Tijdens deze ‘A' Campus Parade’ genoten studenten, docenten, medewerkers en relaties van een spetterend middag en -avondprogramma. De bezoekers werden getrakteerd op diverse acts, speeches van Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Houweling, rondleidingen, lekker eten en mooie optredens. Ook werd tijdens dit evenement bekend gemaakt dat Bouwbedrijf Hengel is verkozen tot het leerbedrijf van 2017.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: