Nieuwsoverzicht

Woordvoerder van ROC Midden Nederland is Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail @email

Heb je een andere vraag, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of  @email

Afbeelding

Aan de slag tijdens de opleiding tot apothekersassistent
30 juni 2024
Gezondheidszorg College

“We kiezen bewust voor ROC Midden Nederland als vaste aanbieder vanwege de persoonlijke begeleiding”

In dit interview vertellen Marc van der Klei (apotheker BENU), Ajelèth Kohen (Manager Flexpool BENU) en Talis Voets (student) over hun ervaringen met het opleiden van zijinstromers tot apothekersassistent. “Zijinstromers zijn volwassenen die kiezen voor een nieuwe opleiding en daarmee een nieuwe carrière. Via onze studenten kan ik direct volgen wat de opleiding inhoudt, wat de student leert en dat werkt goed.” 

Afbeelding

Gerie Haartman en Radha
24 juni 2024
Gezondheidszorg College

“Als je de verbinding aangaat, weet je wat VO-leerlingen nodig hebben om de laboratoriumopleidingen beter te leren kennen”

Bij de laboratoriumopleidingen van het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland pakken de docententeams overkoepelende onderwerpen anders aan. Docente Radha: “We hebben een aantal thema’s verdeeld over de docententeams: BPV, examinering, werving en plannen en organiseren. Hiermee ligt er meer eigenaarschap bij de docenten. Ik ben voorzitter van het team werving.” 

Afbeelding

Stagebegeleider ontvangt cadeaubon tijdens de Dag van de Verpleging
13 mei 2024
ROC Midden Nederland
Beauty College
Gezondheidszorg College

Studenten Verpleegkunde zetten stagebegeleiders in het zonnetje

Er is veel behoefte aan extra handen in de zorg. Tegelijkertijd lukt het veel zorgorganisaties niet om studenten Verpleegkunde een stageplek aan te bieden. Simpelweg omdat hun vaste medewerkers te druk zijn met het geven van zorg aan bewoners en patiënten.

Afbeelding

Ontmoeting minister Conny Helder met studenten ROC Midden Nederland
27 juni 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Sport College
Welzijn College

Minister Conny Helder ontmoet studenten ROC Midden Nederland

Een diverse groep van 13 enthousiaste studenten van het Gezondheidszorg College, het Welzijn College en het Sport College ging maandagmiddag in gesprek met Conny Helder. De minister voor Langdurige Zorg en Sport wilde graag weten hoe zij de toekomst van zorg voor zich zien.

Afbeelding

Team vrijwilligers ROC Midden Nederland Tour du ALS 2023
12 juni 2023
ROC Midden Nederland
Creative College
Gezondheidszorg College
Horeca & Toerisme College
Sport College
Veiligheid & Defensie College

Studenten ROC Midden Nederland helpen bij Tour du ALS 2023

Circa 750 fietsers, hardlopers en wandelaars bedwongen begin juni de beruchte Mont Ventoux in de Provence. Dit deden zij om geld op te halen voor de strijd tegen ALS, PSMA en PLS.

Afbeelding

Stagefestival 2023
21 maart 2023
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College
Welzijn College

Stagefestival 2023: verbinding tussen werkveld en studenten!

Op woensdag 8 maart vond het stagefestival plaats voor studenten van het college welzijn en gezondheidszorg. Wij leiden de werknemers van de toekomst op en vinden het belangrijk om onze studenten hierop voor te bereiden. Door middel van het stagefestival kregen de organisaties/leerbedrijven de mogelijkheid om te laten zien wie ze zijn en konden studenten ontdekken welke de mogelijkheden er zijn.

Afbeelding

Brainstorm
5 april 2022
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Oog hebben voor elkaar en elkaar laten weten dat we het samen doen’

Hoe ziet de ideale klantreis eruit voor het aanmelden en de start van een mbo-opleiding voor zij-instromers, BBL- en BOL-studenten? Wat kunnen zorginstellingen en ROC Midden Nederland optimaliseren aan die klantreis? Eén van de thema’s van ‘Mind your step’, het programma van het Gezondheidszorg College Amersfoort i.s.m. Philadelphia, Beweging 3.0 en Meander, is het optimaliseren van die klantreis en het verder ontwikkelen van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) in de regio.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: