Nieuwsoverzicht

Nieuws over het Gezondheidszorg College

Je kunt het laatste nieuws over ons college ook volgen op Facebook.

De woordvoerder van ROC Midden Nederland is het eerste aanspreekpunt voor journalisten en coördineert de afhandeling van vragen vanuit de media. U kunt contact opnemen met Joost Heeroma, telefoon 06 34 36 34 74 of e-mail j.heeroma@rocmn.nl

Heb je een vraag over onze opleidingen of open dagen, neem dan contact op met ons voorlichtingscentrum, 088 2333 444 of stuur een mail naar studieinfo@rocmn.nl

 

Afbeelding

Hans Ydema, docent Gezondheidszorg College Amersfoort
17 februari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Hoe realiseer je ambitie en enthousiasme voor de praktijk in tijden van Corona?’

Op die vraag geven Hans Ydema en Sureyya Oz, docenten bij het Gezondheidszorg college Amersfoort in dit gesprek antwoord. Zij gaven daar wel een hele ‘vette’ draai aan: ‘live’ talkshows met professionals uit de praktijk! ‘Dit bracht studenten nóg meer ambitie én enthousiasme voor het vak. De zorgprofessionals realiseerden zich tijdens de gesprekken heel goed hoe spannend het is om straks stage te lopen en speelden daar goed op in. De studenten voelen zich nu heel erg welkom in de praktijk!’ Hoe je dit aanpakt, vertellen Hans en Sureyya in dit interview.

Afbeelding

Nienke van de Biezen, accountmanager Gezondheidszorg College Amersfoort
11 februari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Even voorstellen: Nienke van de Biezen

Per januari is Nienke van de Biezen gestart als accountmanager Bedrijfsopleidingen bij het Gezondheidszorg- en welzijnscollege Amersfoort van ROC Midden Nederland. Graag stelt ze zich hier aan u voor.

Afbeelding

Oproep voor werkbegeleiders en praktijkopleiders
11 februari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Oproep: samen mbo-certificaten aanvragen voor begeleiding studenten op de werkvloer

Door het tekort aan zorgpersoneel en de hoge werkdruk, komt de begeleiding van studenten op de werkplek in het gedrang. Het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland zet graag samen met uw organisatie in op voldoende gekwalificeerde werkbegeleiders, zodat het begeleiden van studenten en de kwaliteit van het opleiden in de praktijk blijft geborgd. De vraag is of uw instelling samen met ons bij SBB mbo-certificaten wil aanvragen voor beroepsgerichte onderdelen van de kwalificatie Praktijkopleider.

Afbeelding

Samenwerken voor BPV-eindopdrachten in de praktijk
20 januari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Verbinding school en praktijk essentieel voor optimale afronding eindopdrachten in de praktijk’

Het Gezondheidszorgcollege trapt 2021 af met een constructieve bijeenkomst met haar praktijkinstellingen. Ruim 65 praktijkopleiders en werkbegeleiders van de samenwerkingspartners kwamen digitaal bijeen rond het onderwerp: hoe komen we met elkaar tot een optimale afronding van de eindopdrachten door de student in de praktijk? Hoe ziet de rol van praktijkopleider en werkbegeleider eruit in Opleiden op maat? Tijdens de bijeenkomst zijn de vooraf ingediende vragen van de deelnemers behandeld door het BPV-team.

Afbeelding

Studenten rocmn krijgen prikles
11 januari 2021
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Studenten ROC Midden Nederland staan klaar om te vaccineren

Sinds deze week krijgen al onze studenten van de opleidingen Verpleegkunde, Verzorging en Doktersassistent van het Gezondheidszorg College (zowel Utrecht als Amersfoort) vaccinatieles. ​Met deze 'priklessen' willen we klaar zijn voor het vaccineren van inwoners van de provincie Utrecht wanneer er een beroep op ons wordt gedaan. Deze vorm van relevant en actueel onderwijs trok veel aandacht van de landelijke en regionale media!

Afbeelding

Co creatie werkveld Amersfoort: student persona
14 december 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Als ik van een student verwacht kwetsbaarheid te laten zien, zal ik dat zelf ook moeten laten zien.’

Op 10 december kwamen de praktijkinstellingen van het Gezondheidszorg College digitaal bijeen om met elkaar in co-creatie het onderwijs vorm te geven. ‘Om die betrouwbare en innovatieve onderwijspartner te kunnen zijn, heeft het College de praktijk nodig om samen scherp te blijven en de zorgmedewerker van de toekomst op te kunnen leiden. In het vernieuwde zorgonderwijs ontwikkelen we modules, de beroepsthema’s, waarmee we deelnemers kunnen laten versnellen.

Afbeelding

Mind your Step: samenwerking Philadelphia, Beweging 3.0 & Meander
9 december 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

‘Mind your Step’, vliegwiel voor een leven lang ontwikkelen’

De tekorten in de zorg groeien gestaag. Tegelijkertijd is het noodzaak dat we werkzoekenden uit andere sectoren toekomstbestendig kunnen begeleiden in hun overstap naar de zorg. Hiertoe heeft het Gezondheidszorg College Amersfoort van ROC Midden Nederland de handen ineengeslagen met Meander Medisch Centrum, Philadelphia en Beweging 3.0 in het project ‘Mind Your Step.’ Gericht op de duurzame inzet van onze huidige en toekomstige zorgprofessionals. ‘Wij, zorginstellingen en ROC Midden Nederland, zijn van mening dat het MBO een belangrijke sleutel is tot een leven lang ontwikkelen.

Afbeelding

Ellen Hasselerharm, onderwijskundig adviseur bij Philadelphia en Esther Marskamp, strategisch projectleider
4 december 2020
ROC Midden Nederland
Gezondheidszorg College

Samenwerking Philadelphia & Gezondheidszorgcollege op thema mensgerichte technologie krijgt boost!

Op het gebied van mensgerichte technologie, kortgezegd m-Tech, gaan zorginstelling Philadelphia en het Gezondheidszorgcollege van ROC Midden Nederland intensiever samenwerken. Een toegekende voucher Gewoon Bijzonder van ZonMW maakt dit mogelijk. ‘M-Tech wordt steeds belangrijker binnen de sector voor verstandelijk gehandicapten (VG, red.). Naast het bieden van fysieke begeleiding heeft Philadelphia als doel cliënten meer eigen regie te geven met behulp van de inzet van m-Tech’, aldus Ellen Hasselerharm, onderwijskundig adviseur bij Philadelphia.

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: