Wijkleerbedrijf Vathorst

Wijkleerbedrijf Vathorst is een leerplek van ROC Midden Nederland in de wijk Amersfoort Vathorst voor studenten, docenten, zorgprofessionals en mensen uit de wijk die hulp kunnen gebruiken. 

Studenten van het Gezondheidszorg College krijgen onderwijs in het Hart van Vathorst en bezoeken organisaties en bewoners in Vathorst en Hooglanderveen om te ondersteunen bij activiteiten. 

zorg in de wijk

We organiseren workshops vanuit ons LivingLab in het Hart van Vathorst. Ook zoeken we gericht naar activiteiten die aansluiten bij het talent of de hobby van de student of bewoner. Verder kunnen onze studenten bijvoorbeeld ondersteunen bij:

  • Begeleiden naar activiteiten in de buurt. Zoals een bezoek aan de supermarkt of een hulpverlener.
  • Gezelschap bij iemand thuis. Zoals het drinken van een kop koffie, voorlezen van een boek of krant of wandelen.
  • Een helpende hand bij iemand thuis. Zoals lichte huishoudelijke taken, het bereiden van de maaltijd of het uitlaten van de hond.
  • Ondersteuning bij activiteiten van organisaties of een wijkactiviteit. Zoals spelactiviteiten op een kinderopvang of dagbestedingsactiviteit op een woongroep.  

Belangrijk om te weten

De activiteiten zijn niet gebonden aan leeftijd of doelgroep. Iedereen kan contact met ons opnemen. Aan het bezoek van een student zijn geen kosten verbonden. Wij leveren geen zorg en geen hulp of ondersteuning die voor een indicatie in aanmerking komt vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). 

Contactgegevens

Kunt u een helpende hand gebruiken, thuis of in uw organisatie? Vindt u het leuk om jonge mensen een kans te geven en ervaring op te laten doen in de wijk? Of wilt u meer informatie over Wijkleerbedrijf Vathorst?

Wijkleerbedrijf Vathorst (in Hart van Vathorst)
Onderdeel van ROC Midden Nederland
Angelinapolder 3
3825LX Amersfoort
E-mail: @email

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: