LivingLab Amersfoort

Het LivingLab

In het LivingLab kan iedereen ervaren hoe de zorgtechnologie kan helpen om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarnaast krijgen studenten en zorgprofessionals hier de kans te leren om technologie toe te passen in hun werk en het gebruiksgemak over te dragen aan zorgvragers. Docenten en studenten van het Gezondheidszorg College, een college van ROC Midden Nederland, verzorgen rondleidingen in het appartement en kunnen informatie geven over de aanwezige technologische toepassingen. Op de nieuwe website www.livinglabamersfoort.nl kun je alle informatie vinden over het Livinglab, online een gratis rondleiding plannen en de technische toepassingen aanschaffen in de Labwinkel.

Samenwerking

Het LivingLab is een initiatief van ROC Midden Nederland, Quo Vadis, Accolade Zorg, Zorgpact Midden Nederland, LaCoTA, Hart van Vathorst en Langer Zelfstandig Thuis en opende in 2015 haar deuren in het Hart van Vathorst. Het LivingLab is een levensecht appartement dat beschikt over alle mogelijke state of the art technologische ict-voorzieningen die het zorgvragers mogelijk moet maken langer volwaardig en zelfstandig thuis te wonen. Denk bijvoorbeeld aan 360-graden camera’s, bewegingssensoren, alarmering, bediening en communicatie-toepassingen. Tot op heden heeft het LivingLab in Amersfoort vooral gediend om mbo-studenten van diverse zorgopleidingen te inspireren en laten onderzoeken welke effecten e-health heeft op het gebied van (ouderen)zorg. In de toekomst zullen ook studenten van de opleiding Human Technology van het Tech College gebruik maken van het LivingLab.

Meer informatie

Het LivingLab bevindt zich in Het Hart van Vathorst, Angelinapolder 3, 3825 LX Amersfoort. Kijk voor meer informatie op www.livinglabamersfoort.nl of stuur een mail naar info@livinglabamersfoort.nl.

Heb je vragen?

Vraag het ons voorlichtingscentrum: