LivingLab

In het gebouw van ‘Hart van Vathorst’ in Amersfoort zie je bewoners van begeleid wonen van de zorginstellingen Accoladezorg en Stichting Sprank. Het is een plek om (begeleid) te wonen, te werken en te ontmoeten. Dit alles maakt ‘Hart van Vathorst’ een heel interessante plek voor studenten van het Gezondheidszorg College.

LivingLab
Gezondheidszorg College Amersfoort heeft in één van de appartementen een Living Lab ontwikkeld, waar studenten in de woonomgeving leren en ervaring opdoen met de 'state of the art' technologische toepassingen voor begeleid (thuis)wonen. Om vertrouwd te raken met deze voorzieningen, fungeert het appartement als leerwerkbedrijf. Hier kijgen het komend jaar maar liefst 150 studenten onderwijs aangeboden. Daarnaast gaan studenten van de  opleidingen Verpleegkunde (niveau 4), Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (niveau 3) en Medewerker Maatschappelijke Zorg (niveau 3) stage lopen bij Accoladezorg en Stichting Sprank.

"Het is geweldig om in een plek les te geven waar alles samenkomt. Studenten kunnen hier met hun eigen ogen zien hoe mensen tegenwoordig door technologische toepassingen de kans krijgen langer zelfredzaam te zijn. Ze leren hoe zij de bewoners daarbij kunnen faciliteren en hoe eHealth hier een belangrijke rol bij speelt. "  aldus, Nelleke Rietveld, docent bij het Gezondheidszorg College.

"Bij het Living Lab leren we over hoe technologie het langer thuiswonen van mensen mogelijk maakt. Het Living Lab is een mooi apartement dat voorzien is van veel technologische snufjes. Ook leren we te werken met Zora de zorgrobot."  Student van het Gezondheidszorg College.

Bewoners middenin de wijk
Je ziet hier bewoners van begeleid wonen door zorginstellingen Accoladezorg en Stichting Sprank die in hetzelfde gebouw werken in de bakkerij, lunchroom, creatieve ateliers of het winkeltje waar de creaties verkocht worden. In de kerkzaal en het stiltecentrum van de Gereformeerde Kerk Vathorst komen mensen samen, ook van buiten Hart van Vathorst, ontmoeten mensen elkaar. Ook is er een plek voor kindercentrum Bzzzonder, die kinderopvang, bso en peuterbelevingsschool biedt voor kinderen met extra zorgbehoefte. Daarnaast zijn er een fysiotherapiepraktijk, voetverzorgingspraktijk en een kapsalon. Bewoners kunnen zelf hun boodschappen doen in de wijk, en wijkbewoners kunnen gebruik maken van alle faciliteiten in Hart van Vathorst.

Meer info? Kijk op www.hartvanvathorst.nl