Instructeur (v)mbo niveau 4 specialistenopleiding

Als instructeur geef je instructie, begeleiding en training aan studenten. Met jouw actuele kennis, ervaring en vaardigheden help jij de leerling of student om een echte professional te worden. Als instructeur werk je samen met een docent van dezelfde onderwijsafdeling. Je hebt ervaring in de praktijk en weet dat over te brengen.

Sinds augustus 2018 gelden er vakinhoudelijke, pedagogische en didactische bekwaamheidseisen.

De locatie in Utrecht heeft goede parkeergelegenheid. We bieden ook de mogelijkheid om de opleiding 'op maat' te volgen.

“Tijdens de opleiding tot instructeur leer je veel over de kennis en vaardigheden op het gebied van het geven van onderwijs. Bewust worden van je eigen kwaliteiten en je groei is tijdens deze opleiding een bijzondere ontdekking!"

"Je ontdekt het belang van een goede balans in contact en relatie tussen jou en je studenten."

Onderweg naar het einddoel, is er genoeg ruimte om je eigen leerplan een creatieve vorm te geven.
Positieve energie, een boost aan doorzettingsvermogen en tot slot een leergierige houding helpen je om deze opleiding binnen 1 jaar succesvol af te ronden!”
Karima Moukich, instructeur Verpleegkunde Amersfoort.

Geïnteresseerd?

Klik op lees meer voor meer informatie en aanmelden voor de opleiding Instructeur?
Lees meer

Instructeur vmbo

Ben je werkzaam in het vmbo? We bieden sinds kort de opleiding ook aan voor instructeurs in het vmbo.
Ik wil meer weten!

Contact?

Meer weten over de opleidingen tot instructeur? Kirsten Lyklama vertelt je er graag meer over.
Mail me maar!

Wat leer je?

Jij weet met jouw vooropleiding en ervaring veel van het vak waar jij leerlingen of studenten in lesgeeft. Voor de stap richting het onderwijs is het ook noodzakelijk te weten op welke manier je een goede sfeer in de klas creëert en welke didactische werkvormen er allemaal zijn. Op welke manier je het beste feedback kan geven en hoe je jezelf als instructeur blijft verbeteren. De opleiding Instructeur is gericht op het verwerven van pedagogische en didactische kennis en vaardigheden en een reflecterende houding. Naast het beroepsgerichte deel bestaat de opleiding ook uit de generieke onderdelen Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en Engels. Ook volg je tijdens de opleiding een keuzedeel.

Instructeur mbo beauty

Werkend leren

Je bent ongeveer 80% van je studie aan het werk en de resterende tijd volg je lessen op school. Je leert dus vooral door 'te doen'. Deze leerroute wordt ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) genoemd. De werkplek waar je gaat werken, moet een erkend leerbedrijf zijn. Dit houdt in dat je er taken kunt uitvoeren die horen bij je opleiding. Je praktijkopleider begeleidt je op de werkplek. De lesdag is altijd op een vrijdag. 

mbo instructeur lassen

Heb je vragen?

Studiekeuzevragen? Vraag het ons voorlichtingscentrum: